Gawker Media

Gawker Media on harvinainen ”yhtiö”. Se pyrkii tekemään rahaa julkaisemalla blogeja. Tunnetuimmat yhtiön blogeista Suomessa taitavat olla aikuisviihteeseen keskittyvä Fleshbot ja laitteista kirjoittava Gizmodo.

Muut yrityksen julkaisemat blogit ovat vähemmän interkontinentaaleihin aiheisiin pidättäytyviä. Näitä ovat esimerkiksi yhtiön lippulaiva Gawker, joka keskittyy New Yorkin julkkisjuoruihin ja muuhun roskaan. Defamer pistää Hollywoodin kulisseissa piileskelevät tuottajat, agentit ja managerit juorujen ja paljastusten kohteiksi.

Wiredissä on hieno juttu ”How Can I Sex Up This Blog Business?”, jossa yritetään valaista Gawker Median toimintaa ja mahdollista ”ansainta-logiikkaa”. Valitettavasti mitään merkittävää rikastumista eivät tekijät näytä saavuttavan – ainakaan vielä. Gawker Median taustalla häärää Nick Denton niminen britti, joka on haalinut varallisuutensa aivan jostain muualta (Piilaaksosta – mistäs muualta).

Dentonin suuri idea Kinja myöhästyi pahemman kerran. Dentonin aikaillessa Bloglines veti maton alta ja ehti ensin julkaista oman palvelunsa.

Kitsas britti maksaa kirjoittajilleen erittäin huonosti ja kertoo keskeisimmäksi motivaatioksi hauskanpidon. Ei mikään ihan huono motivaatio. Voisi mies kuitenkin maksaa sisällön tuottajille hieman enemmän – jos haluaa kutsuja hyviin bileisiin. Think about that Nick!!