Urbanisti vanhakouluilee

Breakdance

Koukeromielisen otsikon takaa löytyy merkitys, joka syntyi siitä kun eilen ostin uuden tuttavuuden WAD Magazine. Alaotsikon mukaan lehti on ”a magazine about urban fashion & culture”. Siis täydellinen ajanvietejulkaisu tällaiselle urbanistille.

Omaa urbaania hurmosta on eilisen illan ja tämän päivän vielä tahdittanut kirjastosta kaappamani Sugar Hill Club Classics tupla-CD. Sugarhill Gangin ja Grandmaster Flashin klassikot purevat aina. Muutenkin tuo aikakausi hip-hopissa on edustanut minulle sitä aitoa urbaania mäiskettä. Ganstan konetuliaseen katkuinen äijä-rap on aina tuntunut vähän ”keskenkasvuiselta”.

3 vastausta artikkeliin “Urbanisti vanhakouluilee

  1. Noin kuukausi sitten en tiennyt yhtään mikä Grandmaster Flash on. Acclaimedmusic.netistä (http://www.acclaimedmusic.net/) huomasin että tämä aivan outo bändi on julkaissut sivujen rankkaustavan mukaan 80-luvun toiseksi parhaan singlen (paras on Love will tear us apart).

    Kyseinen The Message tuli sitten noudettua kaz.. äh, p2p-ohjelmalla. Ja täytyy sanoa että 80-luvun ja 90-luvun alun räpissa on tunnelmaa. Messagen lisäksi mainitsisin Public Enemyn Fighte powerin, De la Soulin Me myself and I:n ja Raptorin Tyyris Tyllerön.

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.