Absurdistan

Hesarin sunnuntai-sivuilla oli tänään mainio artikkeli entisen Neuvostoliiton itäisten osien itsenäistyneistä valtioista. Henkilökultti näissä maissa näyttää saavuttaneen aivan uuden asteen. Varsinkin Turkmenistanin itsevaltias Saparmurat Nijazov on saavuttanut aivan oman ulottuvuuden henkilöpalvonnassa. Hänen kirjoittamaa Turkmenistanin kansan historiaa käsittelevää teosta Ruhnama opetetaan kouluissa ja yliopistossa pyhänä teoksena.

Keskeisin saavutus on kyllä ehdottomasti 70-metrinen monumentti (kts. kuvat alla), jonka huipulla presidentin patsas kääntyy auringon liikkeen mukaan siten, että patsas tervehtii aina aurinkoa. Jokin näissä sekopäisissä diktaattoreissa jaksaa aina vedota huumorintajuuni. Onneksi täällä voi sentäs nauraa asialle vapaasti.

Monumentti
Patsas

2 vastausta artikkeliin “Absurdistan

  1. Voi hyvinkin olla, että uskonnon syntymiseen tarvitaan yksi vallastaan sokeutunut sekopää, joka ottaa itsensä vähän liian tosissaan.

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.