Vanha media narisee

The Featuren artikkeli ”News Media Calls Mobile Content a ’Problem'” liikkuu samoilla linjoilla omien näkemyksieni kanssa. Vanhalla konseptilla ei kannata jatkaa. Vanhojen medioiden (sanomalehdet, televisio, radio) tulee keksiä uusia keinoja vastata yleisön muuttuneisiin tarpeisiin.

Hyvä esimerkki tulee Madridin pommi-iskujen uutisoinnista. Kun lehdet ja televisio toitottivat ETAn syyllisyyttä pommi-iskuihin, niin tekstiviestit tiesivät kertoa asioiden oikean laidan. Vanhojen medioiden heikkous on niiden hitaudessa ja institutionalisoituneessa rakenteessa.

Silläkin uhalla, että leimaudun ankeaksi nörtiksi, niin voin sanoa seuraavani Pinserin päivän pamaustani enemmän kuin mitään ”verkkojulkaisua”. Tämä jo siitä yksinkertaisesta syystä, että tiedän ”Pamauksen” päivittyvän tunnin välein (”verkkojulkaisuja” luen kauemmin kuin Pamausta, mutta en kovinkaan usein).

Feedreaderin syöttämä uutis- ja juttuvirta on se, mitä medialta haluan. Siinä ajassa mitä hyvän lehden läpikäyminen vaatii tulen lukeneeksi vähintään 20 feedreaderin tarjoamaa juttua ja pari blogia. Jos hyvin käy, niin löydän muutaman mielenkiintoisen linkin.

Valitettavasti haasteeseen vastaamisen sijaan vanhat mediatahot ovat lannistamassa nykyistä tilannetta ”digital rights managementilla”. Jatkossa materiaalin seuraamisen rajoittaminen ei enää rajoitu musiikin ja liikkuvan kuvan alueelle. Teksti tulee seuraavaksi rajoitettavien sisältöjen sisäpuolelle. Onneksi minulle jää ”Pamaukseni” (toivottavasti!).

3 vastausta artikkeliin “Vanha media narisee

 1. Joo piti jo aiemmin tätä tapaus Rosaa kommentoida mutta kommentointisysteemisis oli jumissa. Ja siis tieto pystyyn pomppaamisesta on siis JUORU eikä totta, vaikka uskonkin 100% sen kertonutta lähdettä. Käsittääkseni tuo ihmeparantuminen oli syynä pyörtymispätkän näyttöön, mutta eivät kai sitten uskaltaneet kommentoida siihen että ”Meriläinen toipui täysin kameroiden sammuttua”. Aiheesta noussut poru kai tuli yllätyksenä.

  Patterssoni oli semmonen kirja joka herätti meikeläisen vastustamaan median pinnallistumista joskus herkkänä opiskelijapojuna 1996 😀 Ja lisätään samaan hengenvetoon että viihdyttävä == pinnallinen.

  Jotenkin vaan tämä blogihehkutus ja vanhan median mollaaminen joskus vaatii kommenttia tältäkin puolelta. 😀

  Tykkää

 2. No, nyt tuo huhu on ainakin oistetty liikkeelle SchizoBlogissa. Mutta huhuna, ei tosiasiana. Silti homman näyttäminen Maikkarin uutisissa oli mielestäni virhe. Näinhän Rosalle annettiin mahdollisuus säälipisteiden keräämiseen. Ja jos hän ei feikannut, niin huonoa arvostelukykyä toimitukselta näyttää se televisiossa. Kaikki vaihtoehdot ovat siis Maikkaria vastaan.

  Tykkää

 3. Paskat ne maikkarin uutisissa ajattelevat muuta kuin, että hyvää matskuu, pakko näyttää. Jos Meriläinen olisi pompannut saman tien ylös, olisi se myös nauhalla ja olisi taatusti käytetty.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.